Parannuksia Amppareiden iOS- ja Android-sovelluksiin – nyt eivät maksumuurit enää tökkää

Amppareiden kehitystyöt ovat jatkuneet kiivaina, vaikka täällä kehitysblogissa onkin ollut hetken aikaa melko hiljaista. Järjestelmäpäivitysten ja muiden säätöjen ohessa puskimme äskettäin lisää vauhtia mobiilisovelluskehitykseen. Panostimme erityisesti asiaan, josta on tullut runsaasti palautetta teiltä käyttäjiltä viime aikoina.

Nyt Amppareiden iOS- ja Android-sovelluksiin on saatu toiminnallisuus, joka päästää lukemaan rajattomasti juttuja ns. mittaroidulla maksumuurilla varustetuilla uutissivustoilla.

Desktop-versiossa tämä oli aiemminkin mahdollista, koska näiden lähdemedioiden kanssa asiasta on onnistuttu hyvässä hengessä sopimaan. Mobiilisovellukset toimivat kuitenkin logiikaltaan toisella tavalla, ja sen rakentaminen vaati sovelluspuolelle jonkin verran töitä. Noheva sovelluskoodarimme pystyi kuitenkin tämän ongelman menestyksekkäästi ratkomaan.

Eli nyt Aamulehti ja muutamat muut merkittävät uutissivustot pelittävät sujuvasti myös Amppareiden sovelluksilla.

Ampparit-Title-MenuSamalla sovelluksiin saatiin pari käytettävyysparannusta. Niistä tärkeimpänä mainittakoon otsikon klikkaukseen liittyvien toiminnallisuuksien rajaus niin, että käytetyt huomautukset muuttuvat käyttökerran jälkeen harmaiksi.

Aiemmin käyttäjälle näytti siltä, että mainoksia ja toimimattomia linkkejä saattoi klikkailla loputtomiin. Nyt valikosta näkee itsekin, mitä on tullut jo klikattua yksittäisen otsikon kohdalla.

Lopuksi pitää vielä mainita, että kohta saamme myös Windows Phone -sovelluksesta selvästi kehittyneemmän version ulos – mutta siitä sitten omassa postauksessaan.

Laittakaahan jatkossakin palautetta tulemaan joko palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen ampparit(at)ampparit.com. Hyviä hetkiä Amppareiden sovellusten parissa!

2 Comments

 1. Ei paljon lohduta kun androidilla ampparit kaatuu kertaa päivässä (nexus 5x). Lähti vaihtoon kun parannusta ei näytä tapahtuvan eikä palautteeseen ole vastattu/reagoitu.

  • Lauri

   kesäkuu 27, 2016 at 7:46 am

   Pahoittelut, Pertti. Olemme pyrkineet vastaamaan jokaiseen yhteystiedoilla varustettuun palautteeseen, mutta näköjään meillä on parantamisen varaa.

   Olemme jahdanneet Androidissa satunnaiseen kaatumiseen johtavaa bugia jo pitkään, ja nyt uskomme, että juuri nimenomaisen ongelma syy on saatu kiinni ja korjattua.

   Tällä viikolla on tulossa isompi Android-päivitys, jossa rullataan myös tuo bugifiksi pihalle. Toivottavasti olet vielä kiinnostunut antamaan sovellukselle mahdollisuuden.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*