Päivityksiä tulossa Ampparit-sovelluksiin

Olemme saaneet viime päivinä valtavasti palautetta Amppareiden Windows Phone- ja iOS-sovelluksista. Jälkimmäinen palautevyöry koskee nimenomaan sitä vanhempaa iOS-sovellusta, joka Amppareiden nimissä App Storesta löytyy. Amppareiden uusi iOS-sovellus toimii edelleen mainiosti.

Keskeinen ongelma näissä vanhoissa sovelluksissa on ollut uutislistojen pysähtyminen.

Se on Amppareiden käytön kannalta varsin fataalia. Osalla käyttäjistä listat ovat heränneet henkiin vaihtamalla sovelluksen Mobiiliuutiset-asetusta, osalla sillä ei ole ollut vaikutusta. Rehellisesti sanottuna emme tiedä, mistä kaikesta tämä voi johtua.

Nuo iäkkäät iOS- ja Windows Phone -sovellukset ovat meille vaikea pala, koska emme pääse niiden lähdekoodiin käsiksi. Kuten moni teistä ehkä tietääkin, Ampparit siirtyi viime vuonna kokonaan Otavamedian omistukseen ja palvelun perustajat lähtivät kohti uusia haasteita. Varhaisia sovellusten lähdekoodeja ei tullut yrityskaupan mukana. Sen takia koodasimme kokonaan uuden Android-sovelluksen syksyllä ja lanseerasimme vielä täysin uuden iOS-sovelluksen ennen joulua.

Kolmantena ja viimeisenä on tulossa ulos uusi Windows Phone -sovellus, ja koska tilanne on Windows Phone -käyttäjillä kriittinen, olemme panneet hommaan lujasti vauhtia. Uuden sovelluksen ensimmäisen version pitäisi olla lanseerausvalmis kahden viikon sisällä.

Tämä kaikki tarkoittaa myös sitä, että Amppareiden aiemman iOS-sovelluksen käyttäjät, pyydämme teitä mitä kohteliaimmin siirtymään uuden iOS-sovelluksen käyttäjiksi. Vanhan tuki nimittäin loppuu lähiaikoina, koska taustajärjestelmää on pakko uudistaa.

Ampparit-iOS

Amppareiden vanhan iOS-sovelluksen logo vasemmalla ja uuden iOS-sovelluksen logo oikealla.

Uudessa sovelluksessa uutislistat rullaavat normaalisti, ja jokainen käyttäjä pääsee nauttimaan uudistuksista, joita tämän vuoden aikana on sovelluspuolelle tulossa. (Android-päivitys on muuten myös putkessa, kohta siellä nähdään Pääuutisetkin.)

Windows Phone -käyttäjät, pyydämme vielä hiukan kärsivällisyyttä. Jos vanha applikaatio takkuilee, Amppareiden Lite-versio ainakin toimii. Myös desktop-näkymään voi aina turvautua. Luottakaa kuitenkin siihen, että uutta applikaatiota koodataan parhaillaan kovaa vauhtia teitä varten.

18 Comments

 1. Applikaatiot on omasta mielestäni turhia kokonaan ja kaikkein turhin on tuo Lite versio, johon automaattisesti ohjataan kännykällä. Poistakaa se pliis tai ainakin se automaattiohjaus.

  • Lauri

   helmikuu 24, 2016 at 10:51 am

   Toisaalta applikaatioilla on myös oma fanikuntansa. Amppareiden Android-sovellus on ladattuna yli 100 000 laitteessa tällä hetkellä, ja siinä on käyttäjiä jatkuvasti sisällä todella runsaasti. Myös Litessä on paljon porukkaa. Litestä kyllä pääsee edelleen myös desktop-käyttikseen, ja selaimen pitäisi muistaa se käyttäjän valinta. Ruuvaamme näitä käyttökokemuksia lähitulevaisuudessa parempaan suuntaan, palautettanne on kyllä kuultu.

   • ”Myös Litessä on paljon porukkaa.”

    On varmaan, kun ohjautuu aina automaattisesti. Selain ei muista valintoja. Ei vaikka suosikeissa on suorat linkit omiin osioihinsa. LITEstä puuttuu myös äänestetyimmät ja siirryttäessä työpöytäversioon, niin se siirtyy ”etusivulle”.

    Vuosia käyttäneenä, niin tällaiset yllätykset ja muutokset on suoraan sanottuna syvältä. Kilpailua odotellessa….

 2. Eipähän tuo uudempikaan appsi toimi. Ei edes lataa otsikkoita. Vaikuttaa ettei bitti liiku yhtään.

  • Lauri

   helmikuu 24, 2016 at 12:20 pm

   Erikoista, jos kyse on siis uudesta Android-sovelluksesta. Emme saa toistettua täällä päässä tuota latautumisongelmaa, vaan uutislistat ovat latautuneet tässä ihan moitteetta koko ajan. Pystyisitkö heittämään meille vielä tarkempia laite- ja sovellustietoja palautemeiliin ampparit@ampparit.com, niin pyrimme selvittämään, mistä on kyse. Kiitos!

   • Itse olen huomannut android-sovelluksen kanssa muutaman pienen ongelman: mikäli uutisen latauduttua vaihtaa sovelluksesta toiseen ja takaisin, tuloksena on joko täysin valkoinen sivu tai vaihtoehtoisesti uutisen ”yläosa” jota ei voi vierittää. Jako-nappulan painaminen rikkoo myöskin uutisen yllämainitulla tavalla. Muutama lähde uutisvirrassa tekee omalla laitteellani (LG G3) myös sitä ettei lataa uutista sovelluksessa, vaan pitää avata selaimessa.

 3. Itsellä L950XL(eli w10) käytössä ja uutisten päivittyminen lakkasi noin viikko sitten. Uutisnosto kyllä päivittyy, mutta mikään muu ei. Välillä myös huomannut ainakin vanhalla sovelluksella(kun se vielä toimi), että kaikkia selaimesta löytyviä uutisia ei löytynyt sovelluksen kautta. En tiedä löytyykö jo uudesta sovelluksesta, mutta se olisi myös kiva lisä, jos uutisen pystyisi halutessaan aukasemaan suoraan selaimeen. Nyt uutisen linkin voi kyllä kopioida ja sitten avata selain ja pasteta sinne, mutta vähän ”työlästä”.

  Mutta erittäin mukava kuulla, että wp-applikaatio on päivittymässä lähiviikkoina. Olen samaa mieltä Jussoin kanssa siitä, että monet selainversion korvaavat applikaatiot ovat turhia, mutta lähes aina turhuus johtuu siitä, että niistä puuttuu tärkeitä selaimesta löytyviä ominaisuuksia tai sitten sen käyttö on muuten vain selainversiota hankalampaa. Itse tykkään käyttää nimenomaan tuota Ampparit-appia selaimen sijaan, koska sen saa kätevästi yhdellä painalluksella auki ja eri uutisaiheiden selaaminen on nopeampaa ja vaivattomampaa, mitä selaimessa.

  • Lauri

   helmikuu 24, 2016 at 12:18 pm

   Tuossa wp-sovelluksessa on ollut Mobiiliuutiset-valinta oletuksena päällä, ja sen seurauksena käyttäjille on näytetty vain mobiilioptimoiduiksi arvioituja sivustoja ja niiden uutisia. Jatkossa sovellusten käyttäjille pyritään näyttämään lähtökohtaisesti kaikkea sisältöä. Ja muutenkin tuomaan samoja toiminnallisuuksia kaikkialle käyttöön. Itse uskomme, että niin moni haluaa käyttää Amppareita sovelluksella, että niitä appeja kannattaa edelleen kehittää.

 4. Uutislista ei päivity myöskään tietokoneella selaimella (Firefox) käytettävässä palvelussa. Sivu pitää itse päivittää, jos haluaa uusimmat otsikot näkyville. Toisaalta taas selain näyttää jatkuvasti lataavan jotain: avoinna olevan välilehden otsikkona ”Connecting…”, mutta mitään uutta ei sivulle kuitenkaan tule.

  • Lauri

   helmikuu 24, 2016 at 12:24 pm

   Pitää paikkansa, että desktop-käyttis perustuu tällaiseen logiikkaan. Laskuri ynnää sivun näyttöaikaa ja päivittää sen, kun aika tulee täyteen. Ja jos ei malta odottaa, F5 auttaa aina. Modernimpi ratkaisu sivujen päivitykseen on kyllä jo suunniteltu ja menossa toteutukseen osana tämän vuoden isompaa uudistusta.

   • Jep, onhan se aika malttamatonta kun kahden tunnin odottelunkaan jälkeen ei sivulla uutta näy :) Vielä parisen viikkoa sitten sivu haki uudet uutiset ihan itsekseen n. 10 minuutin välein. Hyvä jos jotain korjausta tähänkin on tulossa.

 5. Tuosta yrityskaupasta olisi voinut uutisoida näyttävämmin, oravamedialla on kyllä siihen kanava(t), samalla olisi voinut kertoa että alkuperäiset perustajat lähtivät kälppimään. En kaipaa tähän mitään ”huomioimme ehdotuksenne jatkossa” vastausta…

 6. Tämä on todella huono uutinen. Tuo uusi sovellus on vaan niin luokattoman surkea että ei sitä pysty käyttään. Eli pakko siirtyä katseleen selaimella tai vaihtaa toiseen sovellukseen.

 7. Vanha amppareiden ios sovellus oli paljon parempi toiminnaltaan. Nykyinen kaatuilee aika-ajoin, menee mustaksi tai lopettaa reagoinnin kosketukseen kunnes sen käynnistää uudelleen. Toisekseen yläreunasta klikkaamalla ei enään pääse listan alkuun vaan menee turhaan personointivalikkoon. Ikkunan yläreunasta alkuun palaaminen toimii lähes kaikissa sovelluksissa samalla tavalla ios:llä niin miksi pitää yrittää keksiä pyörä uudelleen.

  • Lauri

   helmikuu 25, 2016 at 9:07 am

   Heikki, suurkiitos arvokkaista huomioista. Olemme noiden kosketushäiriöbugien korjauksen kimpussa, esimerkiksi in-app-selaimen Valmis-painike (eli se Applen uusi ilmaus sulkemiselle) ei aina suostu sulkemaan sitä selainikkunaa. Kaatuilujakin on raportoitu, niiden syitä fiksataan.

   Onko vanhassa sovelluksessa käyttövarmuuden lisäksi jotain sellaista, minkä takia se on mielestäsi parempi kuin uusi? Jos saamme uuden varmatoimiseksi, riittääkö se?

   Tuo listojen ylälaidasta painaminen toimii muuten hyvin uudella sovelluksella iPadissa, mutta iPhonella uutislistan ylälaidasta painaminen ei nykyisellään vie takaisin listan ylälaitaan. Pyrimme tuomaan tuohonkin fiksin mahdollisimman pian. Tarkoitus on ollut pitää tutut iOS-käyttölogiikat kyllä mukana.

 8. Sitä mä en ymmärrä, että toimivaa (ja hyvää) kannatti lähteä rikkomaan. WP 8.1 Lumia 735 sovellus päivittyi eilen ja nyt ei näy yhtään mitään. Että kiitos!

  • Lauri

   maaliskuu 5, 2016 at 1:11 pm

   Kiitos palautteesta. Windows Phone -sovelluksen uutislistojen päivittymiseen liittyvää ongelmaa ratkotaan parhaillaan.

   Käytännössä meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tehdä kokonaan uusi sovellus, koska vanhan sovelluksen taustajärjestelmä lähtee pian alta. Kaikki on siis pitänyt koodata alusta asti uusiksi, koska meillä ei ollut vanhan sovelluksen lähdekoodia. Mutta kyllä tästä vielä hyvä tulee.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*