Ampparit uudistuu – testissä uusi profiilitoiminto

Ampparit.comin julkisen Beta-sivuston ulkoasua on päivitetty ja profiilitoiminto on julki.  Olemme vuodenvaihteesta lähtien tehneet käyttäjäpalautteen perusteella Betaan muutoksia ja muokanneet uudesta Ampparit.comista entistä paremman. Ulkoasussa on viilattu käytettävyyden lisäksi myös visuaalista ilmettä ja värimaailmaa.

Uuteen ulkoasuun on kevään aikana tuotu takaisin muun muassa vasemman reunan kategoriapuu ja kategorisointiin on tehty muutoksia. Käytännössä kategorioita on hieman päivitetty ja poistettu niitä, jotka eivät keränneet riittävästi uutisosumia.

Testaa tilin luomista uudessa Profiili-toiminnossa!

Amppareiden muutokset eivät lopu tähän! Uuden ulkoasun lisäksi Betaan on tuotu myös paranneltu ja kehitetty profiilitoiminto. Profiilissa voit Amppareille tuttuun tapaan blokata niitä aiheita ja lähteitä, joita et uutislistassasi halua nähdä, mutta nyt uutuutena käyttäjille tuodaan Omat-lista, jonne voi kerätä niitä uutiskategorioita, joita haluaa seurata.

Profiilin pääset luomaan oikean yläreunan ikonia painamalla.

BetaUudistuu1

Profiilista puuttuvat toistaiseksi vielä omien RSS-feedien lisäämismahdollisuus sekä merkki- ja sanasuodatus, mutta nämä ominaisuudet tuodaan profiiliin kevään aikana.

BetaUudistuu3

Beta-vaiheessa tehdyt profiilit ovat väliaikaisia ja poistuvat käytöstä Beta-vaiheen jälkeen, mutta tili kannattaa ehdottomasti luoda ja kokeilla toimintoja. Beta tulee korvaamaan nykyisen Ampparit.comin, ja käyttäjäpalautteen avulla voimme kehittää profiilitoimintoa edelleen entistä paremmaksi.

Huomioithan myös, että et voi tällä hetkellä kirjautua vanhalla profiilillasi Ampparit Betaan. Profiili on edelleen Beta-vaiheessa, eli toiminnoissa saattaa esiintyä pieniä käyttöongelmia, joita korjaamme koko ajan.

#Nousussa nyt

nousussa

Kolmantena uudistuksena Amppareihin on tuotu Nousussa-ominaisuus. Oikean sivupalkin boksiin nousee niitä teemoja, jotka ovat sillä hetkellä Amppareissa nousussa ja suosittuja aiheita. Näin voit seurata esimerkiksi uutistapahtumaa entistä helpommin ja kootusti. Tällaisia aiheita ovat esimerkiksi #trump ja #tukholmanisku.

Uusi Ampparit.com tulee korvaamaan nykyisen sivuston. Kaikki palaute uudistuneesta Ampparit.comista on tervetullutta. Haluamme tehdä käyttäjille mahdollisimman hyvin palvelevan uutissivuston.

Ampparit.comin uudistuksen taustalla on tekniset tarpeet – vanha sivusto ei ole responsiivinen eikä vastaa mobiilikäytettävyydeltään nykypäivää. Lisäksi taustalla oleva tekniikka on monilta osin vanhentunutta, ja tämän vuoksi uudistus on välttämätön.

Amppareiden uuteen ilmeeseen ja profiilitoimintoon voit käydä tutustumassa täällä.

Palautetta profiilista voi antaa sähköpostiin ampparit@ampparit.com.

33 Comments

 1. Haku osittaisella sanalla ei toimi. Haluaisin etsiä kotikaupunkiani koskevia uutisia ja löytää yhdellä hakusanalla kaikki taivitusmuodot.

  Tykkäsin myös vanhasta ulkoasusta enemmän. Ymmärrän kyllä, että ette yhden käyttäjän takia ala muuttamaan ulkoasua,, mutta sivustouudistuksen yhteydessä voisi tehdä kyselyn. Luulen, että useimmat pitävät enemmän vanhasta.

  Tuntuu kyllä näin yhtäkkiä siltä, että en jatkossa enää käy tällä sivustolla.

 2. Miten pikasuodatuksen ja nimipäivät vasemmasta reunasta saa piilotettua tilaa viemästä? Saako tekstin väriä tummennettua?

 3. Kun paina ”Näytä x uutta juttua”, tulee näkymään pois suodatetutkin ja tarvitsee päivittää sivu ennenkuin häipyvät.

 4. Testattu ja huonoksi havaittu

 5. Tjaa. Paremman? En usko. Sotkette vaan omat asianne. Hohhoijaa. Nyt on varmaan jotain ”visionäärejä” palkattu tiimiin ja sotkevat siellä kaikki asiat. Tämä leffa on nähty monta kertaa.

 6. Ville Lähteenmäki

  huhtikuu 13, 2017 at 7:42 am

  Ei ole kyllä mitenkään vanhan sivun tasoinen tämä uusi. Paljon epäselvempi, eikä tietenkään toimi ollenkaan hivenen vanhalla mobiililaitteella katsoessa. Vanha toimii kun unelma, selkeä, kevyt ladata, ennenkaikkea paljon betaa parempi vähän joka tavalla.

 7. Ei kyllä kovinkaan hyvältä vaikuta. Ja se on kyllä käsittämätöntä, että te olette tehneet tuota sivua jo monta vuotta. Muistaakseni joskus pari vuotta sitten kokeilin tuota teidän betaa ja oli ihan järkyttävä, nyt kun vilkaisin, niin eihän tuo ole mahdollista, että joku on tehnyt tuota monta vuotta ja saanut aikaan tasan nollan. Ihan käsittämätöntä. Mikäköhän suojatyöpaikka tuokin on ollut jollekin sukulaiselle… ei ainakaan mitään ole tehnyt. Itsekin tekisin parissa päivässä tuollaisen sivun kaikilla herkuilla ja tämä toope tekee monta vuotta ja ei mitään tapahdu. Tai tapahtuu… huonompaan suuntaan. Hämmentävää.

  Plussaa = Reaaliaikainen uutisten päivitys
  Miinusta = KAIKKI MUU

 8. Toivottavasti saatte myös positiivista palautetta, sillä eihän vuosien työtä voi heittää hukkaan, vaikka olisi huonoakin.

 9. Eihän tuo edes toimi. Luonut jo kaksi tunnusta ja aina vaan ilmoittaa että, ”Antamasi käyttäjätunnus tai salasana on väärä”. Olen vaihtanutkin salasanan mutta ei vain toimi. Ihan paska!

 10. Reaaliaikainen uutisten päivitys ok,
  tv ohjelmatiedoista niin vanhalla kuin tälläkin versiolla
  puuttu ilmainen national geographic

 11. Juu, huono on ja huonommaksi menee. Jokainen päivityksenne on tehnyt sivusta vain huonomman, mutta sitten kun betasta tulee virallinen, voikin luopua tästäkin sivustosta kokonaan. Kiitos, kun tosiaan kuuntelette käyttäjiänne.

 12. Jos puikoissa on otavamedialla jätkät sihvonen ja junni niin
  .

  Odotamme mitä

 13. Vanha sivusto toimii erinomaisesti.
  Uudistuksissa tulisi välttää ulkoasun ja muokattavuuden korostamista varsinaisen sisällön yli. Mitä enemmän kilkettä ja härpäkettä, sitä pahempi rotanverkko koodista syntyy ja lopulta alkaa tulla käytettävyysongelmia, joiden syitä ei selvitä erkkikään.

 14. Beta palvelussanne on edelleen yhteysongelmia yksittäisten henkilöiden kohdalla. Esimerkiksi minä en vieläkään voi tehdä profiilia beta versioon. Enkä myöskään saa mitään vastausta vaikka olen lähettänyt palautettakin monta päivää sitten palaute osion kautta. Ei ilmeisesti kovinkaan laadukas palvelu tämä ampparit.

  • Asia ok. Eli juttu selvisi muuta kautta kuin amppareiden avustuksella… Beta palvelu tunkee automaattisesti sähköpostia kirjautumistunnukseksi, vaikka sen pitäisi olla se käyttäjätunnus mikä luodaan. Asia siis selvisi, mutta samalla myös selvisi, että edes kirjautuminen ei toimi kunnolla. Noh, arvosteellaan sitten lisää kun ollaan päästy kokeilemaan tätä paljon ”kehuttua” betaa.

 15. Vanha toimii loistavasti.. käytän sitä ympäri vuorokauden useasti tunnin aikana. Pelolla odotellen miten muuttuu.

 16. Profiilinluonti ei onnistu. Emailiin ei tule kuittausta > hyväksyntää. Captcha-klikkailu pienellä näytöllä ja muulla kuin normiselaimella (FF, Chrome..) ei onnistu. Katsoin lähdekoodia ja nauroin. Miksi tuota ei ole tehty HTML5sella joka on nykynormi? Vaikka beta on nähtävästi upotettu testisivulle iframena (mikä jo sinänsä on erikoista kun puhutaan oikeesta betatestaamisesta) niin emmääkyllä ois uskonu että noin takapajuisasti Otavamedialla toimitaan. Nyt on otettu palkaton harjoittelijaliuta ketjutettuna ”kehittämään” tai sitten talon Wanhan Coulucunnan IT-heput on pakotettu duunaan tätä oman toimen ohella. Voi surkimus!
  Sinänsä hyvin entisenlainen ja hitusen selkeämpi visuaalisesti ehkä, mutta kun vuonna nakki ja muusi sitä alkuperäistä hiottiin palautteen mukaan, niin meitä testaajia todellakin kuunneltiin ja hommat oli senpäiväisiä koodiosaamisen huippujuttuja. Nyt nää on …öööö… uusvanhanaikaiset? 😀

 17. Minna / Ampparit

  huhtikuu 18, 2017 at 10:30 am

  Iso kiitos kaikille, jotka ovat jättäneet palautetta! Kehitämme profiilia ja korjaamme edelleen bugeja, eli kaikki huomiot ovat tärkeitä.

  Emme valitettavasti pysty tarttumaan yksittäisiin palautteisiin ilman tarkempaa tietoa siitä, millä laitteella tai selaimella bugi esiintyy. Mikäli siis haluatte, että tutkimme jotain ongelmaa tarkemmin, laitattehan viestiä ampparit(at)ampparit.com. Jätättehän palautteeseen lisätiedot laitteesta ja selainversiosta, niin ongelman ratkaiseminen helpottuu ja nopeutuu.

 18. Ampparit voisi harkita x pituista bannia medioille, jotka toistuvasti tuputtavat seksiporno-juttujaan tai vastaavia vääriin kategorioihin, uutisten sekaan.

 19. Aika kurapaskaa..niinku teidän kaikki muukin touhu nykyisin.

 20. Miksi teillä on nykyään mainosotsikkoja sisältäviä lähteitä? Eikö sellaiset lähteet ole säännöissä kiellettyjä? http://www.ampparit.com/tietoa/mukaan

 21. Saisko ”Pääuutisiin” jotenkin niitä oikeasti pääuutisia?

 22. Vastoin yleistä (täällä olevaa) konsensusta, tuo beta alkaa omissa silmissä näyttämään jo kohtuullisen hyvältä, muutama nöyrä ehdotus kuitenkin:

  – pitäisikö klikkimäärä olla isommalla fontilla, ylemäpänä ja selkeämmin esillä, ainakin niissä kategorioissa, joissa listaus on klikkimäärään perustuva
  – listaukseen tulee juttuja, joissa on PELKKÄ video; se on ärsyttävää, koska jos haluaisin katsoa videoita, en klikkaisi artikkelia; joku suodatus niihin juttuihin, joissa videota ei ole edes jaksettu purkaa sen alle tekstiksi; tai niille joku oma kategoria?
  – jotkut mediakonsernit julkaisevat AIVAN ja täysin sanasta sanaan saman uutisen tusinassa eri mediassa; aikaisemmin nämä menivät suoraan ensimmäisen julkaisun alle piiloon, eivätkä vieneet koko amppareiden etusivua.
  Ei mulla muuta tässä vaiheessa.

 23. Nonniin… olen nyt noin 1,5 kk käyttänyt noin puolet ajasta betaa ja on aika antaa arvio eri osa-alueista. EI EI EI!!!

  EI!

  Yksinkertasesti, EI! Heittäkää tämä beta *******!!!

 24. Beta oli alkuun asettelulta todella huono. Nyt se on edistynyt hyvää vauhtia kohti tavallisen version tasoa, mutta ei vielä saavuttanut. Oikean palstan siivoaminen turhasta ja suosittujen otsikoiden määrän lisääminen on hyvä juttu. Miinusäänet kysyvät syytä huonoudelle, mutta muiden äänistä niitä ei näe (tai jos jostain näkyy niin ei ole minulle intuitiivista). Ne saisivat näkyä mielellään vaikka ilman klikkailuja.

  Kännykässä beta on jopa parempi kuin normiamppareiden työpöytäversio. Lite tosin menee vielä betan ohi kännykkäsivuna. Äänien näkyminen / äänestäminen on hyvä juttu, mutta kännykässä lisätietojen sulkemisen nuoli ja plussan äänestys on niin lähekkäin, että menee helposti väärään.

  Voisittekko laittaa joko betaan tai vielä mieluummin lite.ampparit.com -versioon tumman teeman? Olisi kiva, kun illasta ei loistaisi ruutu valkoisena ja kännyn akkuakin taitaisi amoled-näytöllä säästyä.

 25. Aivan luokaton tämä uusi versio! Miksi tällaista tehdään, jos vanha ei toimi niin en jää kaipaamaan Ampparit.comia.

 26. Kova työ teillä tulee olemaan. Kilpailjat tekevät samaan aikaan työtä omien palvelujensa parissa. Saa nähdä kuka vie markkinat kun kaikki ovat ”valmiina”.

 27. Jostain syystä suodatus ei toimi suosikeissa.

  • Tämä nimenomaan harmitti itseänikin. Yritän peittää itseltäni pahimman viihderoskan. Ei ole mukava, kun suosituimmat-näkymä puskee pois-suodatetut lähteetkin näkyviin.

 28. Onko tämä kuopattu kun mitään edistystä ei kohta puoleen vuoteen ole tapahtunut? Jos, niin voisitteko ystävällisesti palauttaa edellisen version amppareista takaisin toimintaan, että voisi poistaa muutaman uuden roskamedian uutisvirrasta?

 29. Nykyinen ampparit on hyvä!

  heinäkuu 27, 2017 at 7:59 pm

  Nonniin, rahat loppu ja kehitys seis? Vai oliko sittenkin lisää budjetoitu? Tulossa jokin super-jymy-ylläri??? Valmistumisen este ei ole tuotannossa vaan jossain ihan muualla. Massia on millä mässätä ja (pelkästään) se tuo toivottua tulosta. Voi hyvä luoja sentään.. julkaistaanko tämä?

 30. Toivottavasti tämä beta jää julkasunsa jälkeen valinnaikseksi, että voi käyttää nykyistä ”vanhaa” toimivaa edelleen. Jos ei, niin Ampparit loppuu sitten siihen ja siirryn kilpailijan keräimeen. Jos nykyinen säilyy, pysyn Amppareissa.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*