Ampparit toimii taas – vika tietokantapalvelimessa korjattu

Amppareiden uutislistauksissa eilen ja tänään ongelmia aiheuttanut vika on saatu korjattua. Kyse oli siis tietokantapalvelimen vikaantumisesta.

Kuten aamulla täällä kehitysblogissa kerroimme, osa uutisista ilmestyi listoille kahteen kertaan, ja korjauksen seurauksena Suosituimmat- ja Äänestetyimmät-sivujen otsikot putosivat tietyltä aikaväliltä pienemmille klikki- ja äänimäärille.

Vika aiheutti myös sen, että Amppareiden Kaikki lähteet -sivulla näytettiin lähdetietoja vanhoilla nimillä ja osa lähteiden nimistä puuttui. Listalta puuttuvienkin lähteiden juttuja näytettiin silti uutislistauksissa, mutta ilman lähdetietomerkintää. Nyt kuitenkin myös tuo lähdelistasivu on saatu kuntoon.

Kaikki tämän aamupäivän jälkeen ilmestyneet jutut ovat saapuneet listoille normaalisti, mutta ongelmatilanteen takia joitain yksittäisiä juttuja on huomattu vielä puuttuvan listoilta. Yritämme vielä suorittaa täydentäviä korjauksia, mutta nämä eivät enää kuitenkaan vaikuta Amppareiden normaaliin käyttöön.

Kiitos kaikille palautteista ja aktiivisuudesta meidän suuntaamme. Ja ennen kaikkea pahoittelut näistä ongelmista. Toivottavasti kaikki toimii jatkossa niin kuin pitääkin.

4 Comments

  1. Tuo captcha viritelmä on kyllä melkoisen buginen: Jopa 1/3 kerroista oikean vastauksen jälkeen tarjoaa uutta yritystä, joten klikkaat ”ilmoita ongelmasta” ja sitten yrität kolmannen kerran, melkoinen määrä klikkauksia yhteen peukkuun.

    • Lauri

      syyskuu 5, 2016 at 10:30 am

      Pahoittelemme! Osalla käyttäjistä ReCaptcha tuntuu bugittavan juuri näin. Tuo ongelma menee kyllä Googlen piikkiin – yhtiö on hyvä tekemään hakukoneita, mutta varmistuspuolen tarjonta ei ole yhtä korkeatasoista. Rakennamme uuteen käyttöliittymään vaihtoehtoista ratkaisua.

  2. Uutisten plus miinus -äänestys ei taida tällä hetkellä toimia?

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*