Ampparit perustaa julkaisuneuvoston

Ampparit.com-uutispalvelun lähteeksi pyrkivien julkaisijoiden määrä on kasvanut merkittävästi viime aikoina. Palvelun ylläpidolla ei ole mahdollisuuksia käsitellä uusia lähteitä koskevia asioita viikoittain. Tilanteen ratkaisemiseksi Ampparit on perustanut julkaisuneuvoston, jonka tehtävänä on käsitellä Amppareihin pyrkivien julkaisijoiden hakemukset, päättää uusista ja poistettavista lähteistä sekä tehdä päätöksiä sisältöjen näkyvyyksistä Amppareissa.

Neuvosto ensisijaisesti arvioi julkaisijan sisällön toimivuutta Ampparit-uutispalvelun käyttäjän kannalta ja suhteessa palvelun nykyiseen uutistarjontaan.

Julkaisuneuvosto kokoontuu kuusi kertaa vuodessa. Julkaisuneuvoston seuraava kokous pidetään viikolla 9. Amppareiden julkaisuneuvoston päätöksestä ei voi valittaa, mutta hylätyn lähteen on mahdollista hakea Amppareiden lähteeksi uudelleen. Päätöksestä informoidaan lähdettä vain suoraan hakemuksen jättäneelle taholle. Päätöksiä tai niiden perusteita ei käsitellä julkisesti. Keskeneräisiä prosesseja ei kommentoida. Ampparit ei käy julkisia keskusteluita lähteeksi pääsemisestä tai sen kriteereistä.

Lähdehakemukset osoitetaan Amppareiden ylläpidolle osoitteeseen ampparit@ampparit.com. Ylläpidolle on annettava riittävästi aikaa seurata lähteeksi pyrkivän toimintaa, ennen kuin lähdehakemus tulee neuvoston päätettäväksi.

Ampparit-uutispalvelussa on mahdollista luoda profiili, jonka avulla käyttäjä voi seurata myös itse määrittelemiään lähteitä. Omat syötteet -toiminnon avulla käyttäjä voi lisätä seurantaan lähteitä, jotka eivät muuten tule Ampparit-lähteeksi. Näihin kuuluvat muun muassa ruotsinkieliset kotimaiset sivustot.

Amppareiden lähdeprosessista voi lukea täältä.

11 Comments

 1. Sattuipa sopivasti, kun IT-osioon on moni jo pitkään pyydellyt uutta kotimaista tietotekniikkasivustoa io-tech.fi:tä. Ei kai Otavamedian omistuksessa oleva Muropaketti vain pelkää rehellistä kilpailua?

 2. Pistäkää nyt vaan suosiolla Io-Tech sinne ilman mitään neuvostoja. Kyllä sen uutisille lukijoita riittää.

 3. Kummallisesti tuntuu liittyvän io-techiin. Hmmm.

 4. Tämän myötä on erittäin selvää, että io-tech täyttää vaadittavat kriteerit leikiten. Sivuston laadukas tietotekniikka-aiheinen sisältö on hyvin ammattimaisesti toimitettua ja blogitekstissä mainittu käyttäjälähtöisyyskin tulee hienosti huomioitua, kun monet Ampparien käyttäjistä ovat toivoneet sivustoa uutislähteisiin jo jonkin aikaa.

  ”Ylläpidolle on annettava riittävästi aikaa seurata lähteeksi pyrkivän toimintaa, ennen kuin lähdehakemus tulee neuvoston päätettäväksi.”

  Onneksi julkaisuneuvoston kokous pidetään vasta maaliskuun alussa, joten io-techin toimintaa on voitu siihen mennessä seurata yli kahden kuukauden ajan. Tämän ajan pitäisi riittää sisällön arviointiin enemmän kuin riittävästi. Odotan jo innolla julkaisuneuvoston kokouksia.

 5. Minua on jo jonkun aikaa ihmetyttänyt Comon uutisten klikkimäärät. Nytkin joku ”Tiesitkö että pullon voi myös avata näin – nuori nainen näyttää!
  ” on ykkösenä viimeiseltä tunnilta. Seuraatteko te jotenkin mistä klikit tulevat, näyttääkö aidolta vai siltä että jotain uutista pumpataan tarkoituksella ylöspäin?

 6. Viikko 9 lähestyy loppuaan, milloinkas voimme odottaa ensimmäisen julkaisuneuvoston päätöksiä?
  Päätöksethän tulevat tällä viikolla eivätkä veny ikuisuuksia?

 7. Miten Ampparit kommentoi tätä viimeisimmän päätöksen myötä?
  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121895-miten-kay-puolueettomuuden-ampparit

 8. Koska pidetään seuraava julkaisuneuvoston kokous?

 9. Koska julkaisette seuraavan blogikirjoituksen? Onko jo koko Amppareiden aika ohi?

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*