Ampparit Android-sovelluksen uusin päivitys: Vielä muutamia muutoksia

Amppareiden Android-sovelluksesta laitettiin eilen uusi päivitys pihalle. Eniten kysymyksiä ja kommentteja aiheuttivat käyttöoikeudet, joita kyseltiin edellistä versiota laajemmin.  Nämä laajemmat oikeudet eivät liittyneet suoranaisesti Amppareihin, vaan Amppareiden kautta tulevaan mainontaan ja Googlen käyttöehtoihin.

Tänään sovellusta päivitettiin vielä kertaalleen, ja nyt siitä on poistettu mikrofoni- ja kalenterioikeuksien kysyminen, joista tuli eniten palautetta. Samassa yhteydessä on korjattu bugeja, joita käyttäjät ovat raportoineet ja joita olemme itse huomanneet.

Kiitämme käyttäjiltä saamasta palautteesta! Palaute on Amppareille tärkeää, sillä haluamme pitää käyttökokemuksen mahdollisimman hyvänä. Käyttäjien mielipiteet ovat tässä luonnollisesti avainasemassa.

Huomiottehan kuitenkin, että Ampparit-palvelu on mainosrahoitteinen, joten mainoksia ei voi  karsia pois sovelluksesta, ja erilaisia uusia mainosratkaisuja on kokeiltava, jotta sivuston ja sovellusten kehittyminen voidaan varmistaa.

Mikäli Android-sovellukseen liittyviä bugeja tulee eteen, voitte raportoida niistä tänne kehitysblogiin tai sähköpostitse ampparit(at)ampparit.com.

11 Comments

 1. Mitä varten tarkalleen kalenteri- ja mikrofonioikeudet alun perin oli? Miten ne liittyvät mainontaan? Eipä noita kutosversiossa ollut pakko pitää päällä, mutta jäin hetken niitä kummastelemaan.

  • Nuo oikeudet liittyivät sovelluksen käyttämään lisäosaan, josta niitä ei saanut oletusarvoisesti valittua pois. Jouduimme säätämään melkoisesti, että saimme ne rajatumpaan mittaluokkaan. Nyt pitäisi olla fiksumpi setti käyttäjän kannalta.

 2. Ette vakoile emää

  maaliskuu 4, 2016 at 4:57 pm

  Poistin iPhonestakin ampparit ja nyt akku kestää taas huomattavasti pidempään!

 3. Yön aikana oli ilmestynyt päivitys myös Nokian vanhaan sotaratsuun (625). Harmi että päivitys ei toimi juuri ollenkaan vaan jumittaa heti uutisnäytön latauduttua.
  Onko tietoa aiotaanko jatkossa vielä tukea vanhempia luureja vai onko siirrytty kokonaan uudempiin?

  • Juu ei toimi myöskään 635 lumialla. En tajuu mitä vikaa vanhassa sovelluksessa oli? Mitä simppelimpi ja nopeampi ni sitä parempi?!?

   • Vanhassa sovelluksessa oli se vika, että emme päässeet päivittämään sitä. Käytännössä vanhan sovelluksen käyttämä taustajärjestelmä poistuu pian kokonaan käytöstä, joten jouduimme koodaamaan sovelluksen kokonaan uudelleen. Koittakaa kestää, kohta kaiken pitäisi olla entistä ehommassa kunnossa!

  • Kiitos palautteesta. Windows Phone -sovelluksen uudessa versiossa on ilmennyt jonkin verran päivittymiseen liittyviä ongelmia. Korjaamme niitä parhaillaan. Katsomme myös, miten sovellus saataisiin pidettyä vanhemmillakin luureilla toimivana.

 4. Päivitysten myötä akun kulutus on mennyt ihan järkyttäväksi. Siis Android 5.1.1, ampparit sovellusta ei voi jättää taustalle, kun sovellus taustallakin syö akkua kamalaa kyytiä. Siis Sony eXperian akku kesti ennen tuota päivitystä 3 päivää, nyt ollaan siinä yhdessä vuorokaudessa. Kenties koko ajan siirtää jotain dataa?

 5. Hei,
  onko screen rotation optio tulossa sovellukseen.
  Nyt on pakko lukea pystysuunnassa aina vaikka esim avattavat uutiset on monesti helpompi lukea toiseen suuntaan.

  Ja mites aamulehden uutiset kun nykyään sieltä avautuu puhelimessa vain login ruutu (tietokoneella selaimella avautuu kyllä oikea uutinen amppareista)

 6. Miksei android-versio toimi enää vaakatasossa?

 7. Android version pakkobannerimainokset todella ärsyttäviä. Kynnys ylittyi ja käyttö loppui, harmi.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*