Amppareiden Windows Phone -sovelluksesta uusi versio

Kuten jo aiemmin täällä kehitysblogissa kirjoitimme, Amppareiden sovelluksia on uudistettu koko talvi. Taustajärjestelmämme menee uusiksi, ja siksi myös kaikki sovellukset uudistaa.

Nyt on vihdoin tullut myös Windows Phone -sovelluksen päivittymisen vuoro. Osa teistä on jo saanut uuden version käyttöönsä, lopuille käyttäjille päivitykset ovat matkalla lähipäivinä.

Amppareiden uuden sovelluksen Äänestetyimmät-lista Lumia 830:ssä.

Amppareiden uuden sovelluksen Äänestetyimmät-lista Lumia 830:ssä.

Uusi sovellus pitää sisällään uutisten haun kategorioittain sekä listaukset tuoreuden, äänien ja suosituimmuuden mukaan. Pääuutiset ovat myös oma listansa.

Uuden Windows Phone -sovelluksen näkymä Amppareiden kategoriavalikosta Lumia 925:llä.

Uuden Windows Phone -sovelluksen näkymä Amppareiden kategoriavalikosta Lumia 925:llä.

Olemme ehtineet saada jo jonkin verran palautetta sovelluksen toimivuudesta eri laitteilla. Etenkin uutislistojen päivityksiin liittyviä näkyvyys- ja hitausongelmia on ratkottu ankarasti. Toivottavasti ne alkavat pelittää pian kaikilla käyttäjillä.

Tavoitteena on saada kaikki Ampparit-sovellusten käyttäjät uuden taustajärjestelmän piiriin niin pian kuin suinkin. Se mahdollistaa sovellusten kehittämisen aivan uudelle tasolle, samassa tahdissa kuin Ampparit uudistuu muutenkin.

Nyt lanseerattuun uuteen Windows Phone -sovellukseen on tulossa Android-versiota vastaavat ominaisuudet erittäin nopealla syklillä. Pyydämme teiltä vielä hiukan kärsivällisyyttä, teemme täällä kaiken voitavamme.

Voitte edelleen raportoida kaikista sovelluksiin liittyvistä bugeista ja ongelmista joko tänne kehitysblogiin tai sähköpostitse osoitteeseen ampparit(at)ampparit.com.

23 Comments

 1. Ei aukee osiot lumia puhelimessa tosi takkuista

 2. Käyttökelvoton. Jumittuu ja on tooooodella hidas. Lumia luuri

  • Lauri

   maaliskuu 6, 2016 at 12:23 pm

   Pahoittelut jumituksista ja takkuiluista. Ratkomme näitä ongelmia parhaillaan, toivottavasti pääsemme näistä ongelmista pian eroon.

 3. Täysin samoilla linjoilla kuin edelliset, ei ainakaan toimi 925 luurissa ollenkaan.Todellakin ihmettelen miksi tuollaisia laitetaan edes jakeluun. Onko testaus puhelimella unohtunut tyystin koodareilta?

  • Lauri

   maaliskuu 6, 2016 at 12:25 pm

   Pahoittelut ongelmista. Sovellus on testattu myös 925:llä, mutta jostain syystä joillain käyttäjillä esiintyy näitä jumituksia ja hitautta. Yritämme saada homman toimimaan mahdollisimman pian kaikilla Windows Phone -käyttäjillä.

 4. Voiko vanhaa versiota ladata mistään tämän uuden tilalle takaisin ?
  Amppari oli meidän kännykän (lumia 720) eniten käytetty sovellus .
  Jumittuu , epäselvä fontti , ei säätä , ei personointia
  Onko siirryttävä High.fi käyttäjäksi

  • Lauri

   maaliskuu 6, 2016 at 12:28 pm

   Olen pahoillani, mutta vanhaa Windows Phone -versiota ei saa enää takaisin. Ja vaikka sen sovelluspaketin onnistuisi jostain itselleen fyysisesti asentamaan, siitä ei olisi paljon iloa, kun siihen kytketty taustajärjestelmä – joka siis hoitaa uutislistojen päivittystä – lähtee ensi viikolla eläkkeelle. Emme haluaisi tehdä tätä näin rajulla tavalla, mutta vaihtoehdot ovat vähissä: vanhasta järjestelmästä on pakko päästä uuteen mahdollisimman pian. Tulette näkemään lähiviikkoina reipasta kehitystä Windows Phone -sovelluksessa, säät ja persoinnoit ovat tulossa mukaan. Ja jumitusongelmat ratkotaan myös pois päiväjärjestyksestä.

 5. Lumia 830:llä myös käyttökelvoton tämä uusi versio. Lisäksi käyttöliittymäkin meni mielestäni taaksepäin, uutinen, kellonaika ja klikit eivät erotu. Ja fontti liian pieni.

  • Lauri

   maaliskuu 8, 2016 at 9:23 am

   Pahoittelemme tilannetta. Sovellukseen on tulossa päivityksiä rivakkaan tahtiin, toivottavasti saamme korjattua nämä epäkohdat pian.

 6. Arto, interaktiosuunnittelija

  maaliskuu 8, 2016 at 7:53 am

  Hei, toivottavasti käyttöliittymä kehittyy ja pian. On erittäin kummallista, että suunnittelette windows phonelle käyttöliittymän, joka on wp:n perusparadigman vastainen. Näin ei voi olla, että avattuani uutisen wp:n back vie minut pois sovelluksesta ja uutinen pitäisi tajuta sulkea x-merkistä ruudun alaosassa. Näin ei muut sovellukset toimi, näin ei voi ampparit toimia.

  • Lauri

   maaliskuu 8, 2016 at 9:25 am

   Kiitos palautteesta, teemme täällä hartiavoimin töitä sovelluksen kehittämisen kanssa. Yritämme saada epäkohdat korjattua ja sovelluksen mahdollisimman käyttökelpoiseen kuosiin.

 7. ” Sovellus on testattu myös 925:llä, mutta jostain syystä **joillain** käyttäjillä esiintyy näitä jumituksia ja hitautta. ”

  En tiedä, mutta uskallan väittää että lähes kaikilla WP käyttäjillä on näitä ongelmia. Itsellä muuttui myös täysin käyttökelvottomaksi (925). Jotenkin tulee fiilis että kiireellä / pakolla oli saatava pökäle ulos.

 8. Opetelkaa koodaan, ihan hirveä käyttää tämä, ois ollut parempi jos ois julkaistu vanhemman rinnalle tämä tai olisitte edes beta-testanneet kunnolla.

 9. Lauri

  maaliskuu 9, 2016 at 7:41 pm

  Pyydämme anteeksi Windows Phone -sovelluksemme liittyviä ongelmia. Olemme yrittäneet ratkoa niitä jatkuvalla syötöllä, mutta edelleen joilla laitteilla ja käyttöjärjestelmäversioilla esiintyy häiriöitä, hitautta tai muita käyttövaikeuksia. Pahoittelemme tilannetta, teemme joka päivä parhaamme niiden korjaamiseksi.

  Totta kai meillä on ollut sovelluksen kanssa kiire, myönnämme sen auliisti. Vanha taustajärjestelmämme on tullut odotettua nopeammin tiensä päähän, sitä on tekohengitetty jo pidemmän aikaa ja parin päivän sisällä se ajetaan alas. Tilalle on rakennettu uusi taustajärjestelmä ja uusi ohjelmistorajapinta, jota kaikki sovelluksemme tästä eteenpäin käyttävät. Myös tämä uusi Windows Phone.

  Tästä syystä ajattelimme, että on parempi saada Windows Phone -käyttäjät mukaan kehitykseen ja saada myös siinä uutislistat päivittymään ja perustoiminnallisuudet mukaan ilman sovelluksen poistumista kokonaan käytöstä. Hintana ovat nyt nämä harmilliset bugit ja se, että muutamat ominaisuudet tulevat sovellukseen vasta lähiviikkojen päivityksissä. Tätä pahoittelemme.

  Toinen vaihtoehto olisi ollut, että vanha WP-sovellus olisi tuottanut täysin tyhjät uutislistat siksi aikaa, kunnes uusi olisi lanseerattu – Ampparit-sovellus olisi ollut sen aikaa käytännössä poissa käytöstä. Meillä ei ollut vanhan sovelluksen lähdekoodia; siksi emme olisi voineet rakentaa sen päälle mitään emmekä korjata siitä mitään.

  Kiitos jokaiselle kärsivällisyydestä, arvostamme sitä valtavasti. Toivomme todella, että lähiviikkojen aikana Amppareiden Windows Phone -sovellus ottaa aimo harppauksia sellaiseen suuntaan, josta voitte olla tyytyväisiä.

 10. Kyllä oli surullista kokeilla uutta Ampparit sovellusta, laitteena Lumia 830 WP8. En ole eläessäni noin hitaasti toimivaa softaa joutunut käyttämään. Miten on kukaan kehdannut päästää käsistään tommosta. Jos 20sek. joutuu odottamaan että mitään tapahtuu kun jotain painaa tai koittaa vierittää näkymää johonkin suuntaan.

  Vanhassa sovelluksessa kun on tottunut painamaan ”back” painiketta kun haluaa takaisin uutis listaukseen, niin nyt se ”sulkee” sovelluksen, mutta jättää sen silti taustalle kuluttamaan akkua. Ottakaa takaisin käyttöön toi puhelimen ”back” painike että sillä pääsee luettavasta uutisesta takaisin uutislistaukseen. Tuo sovelluksesta poistuminen ”back” napilla kuuluisi sulkea sovellus kokonaan eikä jäädä taustalle pyörimään.

 11. Ei toimi ei, ainakaan mun Lumia 550. Käynnistää yrittää ja sitten sammuu, ei hyvä!

 12. Lumia 735 ja itse sovellus jo jotenkuten käytettävä, mutta uutisotsikot ei pyöri ”tiilessä” kuten vanhassa Ampparit -versiossa.

 13. Personointi puuttuu uudesta appsista ja siten se on nyt minulle käyttökelvoton.

 14. Harmittaa, ettei Ampparit toimi edelleenkään Windows Phone 10-alustaisella Lumia 550 luurilla. Sovellus aukeaa ja sulkeutuu samantien.
  Kerran aukesi jopa niin pitkälle, että huomasin personoinnin puuttuvan, uutisia silläkään kertaa en kuitenkaan voinut lukea, vaan sovellus sulkeutui.

  Onneksi selainversio ajaa kuitenkin vielä asiansa.

 15. Sovellus on toivottoman hidas. Myös uusi käyttöliittymä, jossa uutinen suljetaan alareunan X:stä on huono. Aluksi puhelimen takaisin- (back-)nappi sulki koko sovelluksen. Nyt siitä ei tapahdu mitään. Ohjelman sulkeminen onnistuu vain tappamalla koko sovellus puhelimen omien valikoiden kautta. Onko suunnitelmissa tuoda back-napille mitään toiminnallisuutta? Entä mikä tuon hitauden aiheuttaa.

  Aiemmin Ampparit oli yksi käytetyimmistä sovelluksista, nyt tilannetta tulee seurattua kerta pari viikossa, josko sen ongelmat olisi jo ratkaistu.

  Puhelin on Lumia 1320.

 16. Lauri

  maaliskuu 18, 2016 at 4:26 pm

  Kiitos kaikille palautteista, arvostamme sitä kovasti. Nyt Windows Phone -sovelluksesta on päivitys sovelluskaupassa. Se korjaa hitauteen ja yleiseen käytettävyyteen liittyviä pulmia. Seuraavissa päivityksissä tulee myös uusia ominaisuuksia mukaan, pysykää kanavalla!

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*