Amppareiden uutiskeräin vaihdettu uuteen

Osana Amppareiden tämänvuotista kehitystyötä tänään 16.3. palvelun uutiskeräin vaihdettiin uuteen.  Tämä on yksi Amppareiden suurimmista muutoksista koko palvelun historian aikana. Uusi järjestelmä on huimasti aiempaa nopeampi ja joustavampi. Esimerkiksi Turun Sanomien uutisia vaivannut viive korjaantui muutoksessa.

Ensimmäisessä muutosvaiheessa yksittäisten lähteiden ja juttujen näkyvyyksiin liittyneitä ratkaisuja korvataan yleisillä pelisäännöillä. Muutoksen tarkoituksena on selkiyttää Amppareiden toimintaa käyttäjille ja täsmentää juttujen näkyvyyksiä eri kategoriatasoilla.

Uudistus saattaa vaikuttaa juttujen näkyvyyteen, koska uusi algoritmi myös määrittää jokaisen median näkyvyyttä suhteessa vertailuryhmään – järjestelmä siis seuraa esimerkiksi viihteestä ja urheilusta kirjoittavia medioita omina ryhminään. Tavoitteena on selkiyttää Amppareiden pelisääntöjä.

Uutisotsikoiden määrä on kasvanut vuosien varrella niin paljon, ettei kaikkea ole mielekästä esittää sivustolla kiinteästi samassa suhteessa. Tämä vaikuttaa muun muassa Amppareiden etusivuun. Uusimmat-sivu kuitenkin näyttää jatkossa kaikki Amppareihin saapuneet otsikot.

Kannattaa seurata Amppareiden kehitysblogia jatkossakin. Viestimme täällä tulevista muutoksista ja tiedotamme uudistuksista.

24 Comments

 1. Yksi iso toivomus olisi että uusimmat syötettä suodatettaisiin niin ettei sama otsikko hypi kokoajan silmille. Monta kertaa huomaa että aluekohtaiset uutisportaalit kopioivat uutisen otsikkoa myöten toisiltaan joka aiheuttaa amppareissa toistoa samaan uutiseen syötteessä.

 2. MIKSI MINUN UUTISFIIDIIN TULEE KAIKENMAAILMAN PASKAUUTISIA ESIM. SEISKALTA, HYMYLTÄ, COMOLTA LISÄKSI TULEE MAKSULLISTA SISÄLTÖÄ ESIM AAMULEHDELTÄ VAIKKA EN TAHDO SITÄ.

  MIKSI FILTTERÖINTI EI TOIMI? MIKSI KORJAATTE TOIMIVAA KUN ETTE SELVÄSTIKÄÄ OSAA? OPETELKAA KOODAAN!

 3. Sportti.com on kategoriassa ”Uutiset” vaikka kyseessä lienee urheilusivusto.

  Ainakin Savon Sanomat ja Keskisuomalainen toimivat molemmat 5 ilmaisen viikkouutisen periaatteella, eli kyseessä on samalla tavalla maksullinen sisältö kuin HS.fi. Siitä huolimatta ne ovat Ampparien normaalissa uutissyötteessä. Olen laittanut palautettaa tästä jo puolisen vuotta sitten, mutta en saanut mitään vastausta. Toisin oli vanhojen omistajien aikana, palautteeseen tuli aina vastaus.

  • Minna

   maaliskuu 17, 2016 at 12:52 pm

   Kiitos viestistä, Sportti.com on laitettu nyt oikeaan kategoriaan.

   Amppareihin nousee ne mediat, joiden maksuttomaan sisältöön pääsee suoraan Amppareiden kautta.

   • HS.fi:n koko sisältö on maksutonta, rajana vain 5 uutista/viikko. Sama Savon Sanomilla ja KSML:llä, yllä oleva ei siis kelpaa perusteeksi.

 4. Uutisten äänestäminen on erittäin raivostuttavaa edelleen. Enkä tarkoita nyt ”oletko – 10 kertaa päivän aikana – ihminen” -kyselyistä. Vaan tästä:

  Suosittelemme lukemaan myös nämä:
  Ilta-Sanomat: Suomalainen olympiavoittaja raivostui: ”Saanko mennä eduskuntaan vetämään Sipilää turpaan?”
  Iltalehti: Oma serkku ampui päähän – 21-vuotiaan kunniamurha järkyttää Saksassa!
  Ilta-Sanomat: Axl Smith on kuvannut salavideoita myös muualla kuin kotonaan!

  Kiitos näistä äänestäjälle PAKOLLISISTA, AINA ilmestyvistä ja filtterin läpäisevistä suosituksista.

 5. vihhu että vituttaa nämä ”uudistukset” , asatana.

 6. Urheilua ja jotain julkkisroskaa tosiaan tulee filtteristä huolimatta.
  Tuon peukutus-hommankin voisi oikeastaan poistaa turhana: capthasta huolimatta sama vanha meno jatkuu, eli ensin peukut menee tiettyyn suuntaan ja yllättäen kääntyykin aivan toisin päin, kun ei satu olemaan jonkun tahon mieleinen tulos.

 7. Veikko Ampparinen

  maaliskuu 16, 2016 at 9:42 pm

  Täyttä paskaa taas tämä uudistus. Ennen oli niin että VIIHDE-kategoriaan meni kaikki viihde, sitten ne jaottuivat alakategorioihin, esim. JUTUT JA JUORUT. Nyt ne saatanat on kaikki eri.
  Mitä haittaa? no. Jos mä haluan seurata viihdettä niin mun pitää seurata näemmä myös juttuja ja juoruja, koska ne ei limity mitenkään.

 8. Erittäin huono uudistus. Puolet uutisista urheilua, jota nimenomaan en halua. Eilen vielä oli erittäin hyvä sivusto, nyt aivan kelvoton.

 9. Kun oma profiili on tarkasti tehty, ei eroa vanhaan huomaa kuin siinä, että MTV.fi:n viihde ja hömppä tunkee nyt uutisten sekaan. Esim.
  ” Emmerdalessa suunnitteilla traagisia juonikäänteitä – miten käy
  suosikkihahmojen? MTV.fi (Kotimaa)05:05, 17.3.”

  Toivottavasti palvelu pysyy yhtä hyödyllisenä myös jatkossa. Paras suomalainen verkkosivu, joka helpottaa elämää valtavasti. Kiitos siitä!

 10. Jutut & juorut osioon tullut 15 uutista viimeisen 8 tunnin aikana (17.1 klo 07.45 tilanne)… miten tää niinkuin omasta mielestä meni?

 11. Minna

  maaliskuu 17, 2016 at 12:51 pm

  Kiitos kaikille palautteesta!

  Kategorisointia on nyt kehitetty ja töitä jatketaan edelleen. Esimerkiksi Sportti.comin uutiset menevät nyt oikeisiin alakategorioihin Amppareissa.

  Lisäksi viihdejuttujen näkyvyyttä Jutut ja juorut -kategoriassa on parannettu.

  Mikäli huomaatte kategorisoinnissa toistuvia epäloogisuuksia, voitte laittaa meille viestiä ampparit(at)ampparit.com.

 12. Älä korjaa, jos ei ole rikki

  maaliskuu 17, 2016 at 3:46 pm

  Onko vika teillä vai YLEllä, kun uusimpiin tulee 1,5kk vanhoja Assembly Winter uutisia?

 13. Minna, Viihde-kategoria on pääkategoria, jonka alla ovat pelit, juorut, jutut ym ym. Eikö siis KAIKEN pitäisi mennä viihteeseen, ja alakategorioihin sitten esim. vaikka ne pelit. Eli jos haluan varmasti tietää KAIKEN viihteestä, luen vain pääkategorian.
  Nythän tämä ei toimi näin. Kaikki jutut ja juorut EIVÄT löydy pääkategoria viihteeestä. Eli mun viihdenarkkina pitäis seurata viihdettä ja juttuja/juoruja ja vaikka mitä hämpelipöösää… ei jei jei.

 14. Kyllä tää uudistus nyt meni vituiksi, pakko sanoa. Jos viimeisen kahden tunnin VIIHDE-kategorian jutuissa (lähes kaikilla lähteillä) on klikkejä 10-20 noin yleisluontoisesti ja kovimmillaankin muutama sata per juttu, niin tämähän on ihan kelvotonta. Eipä ole enää näkyvyyttä.

 15. Ei tätä palvelua enää viitsi käyttää. Pitää vaan siirtyä lukemaan suoraan Seiskan sivuja.

 16. Jotain näyttäisi menneen pieleen, kun yksittäiset uutiset keräävät todella vähän klikkejä nykyisin.
  Paitsi Dome, joka mellastaa tuhatsarjassa.
  Ai niin, Otavamediasta tiedetään kertoa, että Domea ennen vetänyt Junni on nyt Amppareissa töissä ja että Amppareiden Sihvonen vastaa myös Domesta.
  Hygieenistä?

 17. Kiitos amppareille

  maaliskuu 17, 2016 at 5:23 pm

  Uudistus vaikuttaa toimivalta, kiitos yritteliäästä kehitystyöstä. Sportti.com tuossa yllä mainittiinkin. Erittäin hyvä, että sen otsikot näkyvät nyt paremmin, on nimittäin urheilusaitti, jossa on vaihtoehtoistakin sisältöä eikä pelkkää formulaa ja lätkää kuten useimmissa muissa urheilusivustoissa. Hyvää kevättä amppareille ja kaikille sen käyttäjille.

 18. Sportticomin tpimittajako siellä

 19. Kaikkien lähteiden piti mennä etisivun kautta.

  ”Uusimmat-sivu kuitenkin näyttää jatkossa kaikki Amppareihin saapuneet otsikot”

  Nyt näinhän ei ole.

  Etusivulle menee esim. viihdekategoriasta lähinnä Otamamedian omat mediat.

  Tätä kirjoitettaessa Amppareille oli ilmeisti tapahtunut lapsus, koska mediamme vahingossa pääsi hetkeksi uusimmat osioon: seurauksena 2 juttua ”suosituimmat lopuista” kategoriaan.

  Sen jälkeen uusimmat sivulle viihdekategoriasta menee vain Hymyn jutut. Muut mediat erittäin satunnaisesti.

  Miten tää niin kuin omasta mielestä meni?

  Annie Mål
  Toimitussihteeri
  Egorazzi

 20. Uusimmat-otsikosta puuttuvat edelleen ainakin Auto- ja liikenne sekä urheilu.
  Suosituimmat-ryhmään Auto- ja liikenne ei myöskään nouse, vaikka se olisi reilusti suosituin uutinen. Eilen oli erikoista, että hetken aikaa oli 3 tunnin ryhmässä Auto- ja liikenneuutinen, joka sitten poistui hetken päästä, vaikka se edelleen olisi kuulunut olla siellä. Joku häikkä siis järjestelmässä on!

 21. Unohdin vielä sanoa se, että Auto- ja liikenneuutinen meni Päijät-Hämeen alle, vaikka sillä ei ollut mitään sen kanssa tekemistä. Esitelty museoauto oli vain kuvattu Lahdessa Classic Motorshow -tapahtumassa. Eihän se haittaa, vaikka esimerkiksi liikenneuutinen on MYÖS maantieteellisesti sijoitettuna uutisissa – mutta tämä nyt tuntui hieman erikoiselta automatikalta.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*