Amppareiden ulkoasu muuttuu syksyllä – uudenlainen mobiilikokemus tulossa

Edessä on mielenkiintoinen syksy Amppareissa. Suurimmat uudistukset kohdistuvat tämän syksyn aikana Amppareiden selainversioon.

Amppareiden desktop-version käyttöliittymä on nimittäin pysynyt lähes ennallaan pian kymmenen vuotta.

Nopeakäyttöiset kategoriavalikot ja selkeät uutislistat ovat keränneet suosiota vuodesta toiseen. Amppareiden klikatuimpia juttuja listaavalla Suosituimmat-sivulla on lähes ikoninen asema, ja moni ei voisi edes kuvitella elämäänsä ilman Amppareiden etusivua porttina kotimaan uutistarjontaan.

Meillä Amppareissa on kuitenkin yksi merkittävä pulma.

Nykysivusto ei ole responsiivinen eli se ei skaalaudu luontevasti eri näyttökokoihin. Sen takia desktopin ja sovellusten rinnalla on ollut käytössä kolme erillistä saittia: lite.ampparit.com, m.ampparit.com ja mini.ampparit.com.

Eri laitteita ja näyttöjä ja käyttötarkoituksia varten on pitänyt vuosien saatossa luoda useita erilaisia käyttöliittymiä, ja sen takia Amppareiden käyttökokemus mobiilissa ei ole ollut samalla tasolla työpöytäversion kanssa.

Haluamme korjata tilanteen. Korvaamme vähitellen nykyisen desktop-version uudella responsiivisella käyttöliittymällä, jonka avulla voimme päästä eroon noista erikseen ylläpidettävistä mobiilisivustoista ja tarjota entistä paremman Ampparit-käyttökokemuksen kaikilla mobiililaitteilla.

Muutoksen yhteydessä lisätään sivuston nopeutta ja luodaan käyttöliittymään myös uudenlaisia toiminnallisuuksia. Esimerkiksi personoinnin kehittämiseen meillä on hihassa liuta uusia ideoita.

Tärkeintä on, että Ampparit-kokemus on jatkossa huippuluokkaa sekä desktopissa että mobiilissa.

Lanseeraamme uuden käyttöliittymän betaversion syyskuun aikana, jolloin pääsette kokeilemaan ja kommentoimaan sitä ensimmäisten joukossa. Pysykäähän kuulolla!

10 Comments

 1. Hei.
  Olen ollut melko tyytyväinen miniin ja liteen, en halua mitään animaatioita, suosikkeja jne. Oman profiilin käyttö on todella hyödyllinen mahdollisuus, älkää pliis poistako sitä. En halua mitään seiskan tähtiuutisia heti puhelimen näyttöön vaan selata otsikoita ihan rauhassa kuten ennenkin, aukaista niitä välilehdille ja lukea joko siinä pysäkillä tai sitten vaik bussiin mentyäni tai vaik kotona illalla!
  Mitä teille tarkoittaa ”mobiili” btw? Itsellä ”vanhempi” Samsung Galaxy, ei mikään tabletti enkä uusi puhelinta ennenkuin se menee rikki, l. noinkolmen vuoden välein ja silloinkin sen järkihintaisen… Jäänkö ongelmieni kanssa Pihtiputaan mummoksi?

  • Lauri

   elokuu 16, 2016 at 3:26 pm

   Hei Santtu,

   ei huolta! Tarkoitus ei ole tuottaa näillä muutoksilla ongelmia eikä jättää ketään Pihtiputaan mummoksi.

   Uudella mobiilikäyttöliittymällä pyritään siihen, että nykyisen, hiukan hankalasti kännykän ruudulle taittuvan täysversion ja sen vaihtoehdoksi tarjottavan, karsitun mobiiliversion sijaan voisimme tarjota kaikissa käyttöliittymissä yhteisen Ampparit-kokemuksen. Täysversiossa voidaan tietysti näyttää kerralla enemmän asioita, mutta perusta on kummassakin sama.

   Tuomme betan kokeiltavaksi ensi kuussa ja kehitämme sitä palautteen perusteella syksyn aikana. Pääset siis heti näkemään, miten homma toimii omilla laitteillasi ja ja miten se taipuu omiin käyttötarkoituksiisi.

   Oman profiilin käyttöä ja ylipäänsä profilointiominaisuuksia kehitetään uudessa käyttöliittymässä eteenpäin, eikä profiloitavuutta olla ainakaan poistamassa. Ja muutenkin pyrimme helppokäyttöisyyteen. Mielenkiintoista kuulla sitten aikanaan, mitä olet uudesta käyttöliittymästä mieltä!

 2. Hei,
  Huh, vihdoin! Toivottavasti korjaatte myös iOS-version, koska erittäin harvoin uutislinkkien sisäiset linkit (esim. katso kuvat tästä) toimivat. Puhumattakaan oman profiilin käytöstä, se ei yksinkertaisesti vaan toimi.
  Minkään skaalautumisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.

  • Lauri

   elokuu 16, 2016 at 4:27 pm

   Meillä on iOS-sovelluksen seuraava versio parasta aikaa työn alla, päivityksiä on sinnekin luvassa lähiaikoina. Hyvä, että olet onnistunut löytämään sellaisen tavan käyttää Amppareita, ettet ole törmännyt skaalautumisen haasteisiin!

 3. Skaalatkoon kukin sormin ruutuunsa sopivaksi. Ainut kunnon versio on tämä desktop joka laitteelle. Jos te kerran tuohon kamalaan ”responsiiviseen” paskaan siirrytte (syvää vitutusta ja käytön lopettamista muilla saiteilla on kokemuksena moisesta), niin antakaa meille amppareita alusta saakka käyttäneille armoa ja sallikaa nykyinen desktop:in käyttö erityisesti kotikoneilla, mutta myös mobiilissa.

 4. Unkka T. Kumiankka

  elokuu 16, 2016 at 11:17 pm

  Kuvavarmistus harvemmaksi pisteitä annettaessa. Ei tartte 20 kertaa päivässä lyödä noita eteen, jos käyttää aina samaa profiilia ja samoja ip-osoitteita!

 5. Uutinen otsikolla ”Ronkainen Forssan joukkotappelun uutisoinnista: Yksipuolista tiedottamista – Yle ”unohti” kertoa turvapaikanhakijoiden käyttämistä aseista” sai yli 50 miinusääntä kymmenessä sekunnissa!

  Voitteko vähiten tehdä jotakin näille feikatuille/manipuloiduille äänille?!

  • Lauri

   elokuu 24, 2016 at 2:15 pm

   Noin pieni äänimäärä ei vielä viittaa manipulointiin. Jos ääniä olisi tullut yhdessä rysäyksessä esimerkiksi 500 tai 1500, olisi syytä epäillä. Vaikka oman selaimen ääressä tuntuu, että määrä olisi tullut 10 sekunnissa, kertymiseen on kuitenkin kulunut todellisuudessa hiukan pidempi aika.

   Ja jos muistaa, että Amppareiden etusivua lukee jatkuvasti useiden tuhansien käyttäjien joukko, klikki- ja äänimäärät voivat elää nopeastikin. Lisäksi siihen kannattaa laskea myös sovellusten käyttäjät päälle. Tuossahan on kyseessä tunteita herättävä otsikko, jollaiset aiheuttavat yleensäkin reaktioita verkossa.

   • Uutinen kerkesi olla listauksessa luokkaa puoli tuntia ja tänä aikana se sai plussaa ~50 ääntä ja miinusta ~5 ääntä, arvatenkin kohtuu tasaisesti. Nämä 50 miinusta tulivat todella äkkiä, jos ei nyt ihan 10 sekunnissa niin korkeintaan 30 sekunnissa. Päivitin juuri sivua kun huomasin että uutinen tippui 5 ääntä, sen jälkeen rämpytin F5:sta ja uutinen tippui joka sekunti kolme ääntä alaspäin.

    Klikkimäärät elävät varmasti suuntaan ja toiseen, mutta jos katsoo annettujen äänteen määrää/tunti niin eiköhän tuommoinen 50 ääntä vain toiseen suuntaan alle puolen minuutin kerro jo ihan jostain muusta kuin normaalista vaihtelusta.

    Koska näitä ”tunteita herättäviä” otsikoita yritetäänkin juuri systemaattisesti manipuloida niin olisi erittäin tärkeää että nämä feikatut äänet saataisiin kuriin.

    • Lauri

     elokuu 24, 2016 at 4:33 pm

     Jos sivua päivittämällä näkyy aina kolme ääntä enemmän, määrä on Amppareiden käyttäjä- ja klikkimääriin suhteutettuna täysin normaalivaihtelun piirissä. Ja vaikka niitä ääniä tuli tuollaisessa ajassa noin 50, sekin on ihan rajoissa.

     On vaikeaa pitää systemaattisena manipulointina sitä, että osa käyttäjistä reagoi aina tietynlaisiin otsikoihin. Jos kyseessä olisi bottihyökkäys tai muu todellinen manipulointiyritys, määrät olisivat aivan toista mittaluokkaa.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*