Amppareiden iOS-sovellus päivittyi – lue lisää muutoksista

Amppareiden iOS-sovellus.

Amppareiden iOS-sovellus.

Amppareiden iOS-sovellus on päivitetty. Suurimpana lisäyksenä uudessa versiossa on mukana monen käyttäjän kaipaama Pääuutiset-lista. Olemme saaneet joitakin kyselyitä siitä, mitä Pääuutiset tarkoittaa – kyseinen lista kerää eri medioiden tärkeiksi arvottamat uutiset yhteen.

Lisäksi päivittyneessä versiossa Suosituimmat- ja Äänestetyimmät-listoja on muokattu, ja nyt niiden aikajaottelu mukailee desktop-Amppareita. Listat siis lajitellaan nykyään viimeisen 1 tunnin, viimeisen 3 tunnin, viimeisen 6 tunnin, viimeisen 12 tunnin, viimeisen 24 tunnin, viimeisen 48 tunnin ja yli 48 tunnin mukaan.

Lisäsimme applikaatioon myös lyhyen infopaketin, joka esittelee Amppareiden sovelluksen. Mikäli applikaatiota käyttäessä tulee kysymyksiä tai epäselvyyksiä, kannattaa tsekata ensin nämä ohjeet! Infopaketti löytyy sovelluksen alkuvalikosta i-merkin takaa.

Ampparit on saanut myös jonkin verran palautetta siitä, että uutisia ei voi avata uusiin välilehtiin. Huomioittehan, että uusi lukulista-toiminto on korvannut tämän. Löydät tallentamasi otsikot kirjanmerkkisymbolin takaa, ja voit poimia juttuja lukulistalle painamalla hiukan pidemmän aikaa mitä tahansa otsikkoa. Saman ominaisuuden takaa voi antaa plus- ja miinusääniä otsikoille.

Lisäksi puhelimen iOS-sovelluksen on lisätty swipe-toiminto, jota kannattaa kokeilla. Juttuja voi nyt kätevästi sulkea swipen avulla ja palata takaisin Amppareiden uutislistaan.

Mikäli sinulla on kysyttävää iOS-applikaatiosta, voit helposti lähettää meille myös sitä kautta palautetta. Palautevalikko löytyy infopaketin vierestä harmaasta ympyrästä, jonka sisällä on puhekupla.

Kommentteja saa kirjoittaa myös blogiin! Mikäli teillä on jotain kysyttävää tai kommentteja, kerromme mielellämme lisää.

15 Comments

 1. Miksi App storessa lojuu myös vanha 2014 päivitetty sovellus?
  https://itunes.apple.com/fi/app/ampparit.com/id389751094?l=fi&mt=8

  • Minna

   helmikuu 11, 2016 at 10:24 am

   Vanha versio on vielä saatavilla App Storessa, mutta todennäköisesti se jossakin vaiheessa otetaan sieltä pois siirtymävaiheen jälkeen.

 2. En halua ”lukulista”-toimintoa, haluan välilehdet takaisin. ”Pitkään painaminen” hidastaa huomattavasti otsikoiden avaamista ja lisää turhia välivaiheita otsikoiden avaamiseen. Miksi pilata hyvä applikaatio ”parannuksilla”, joita kukaan ei halunnut?

  Lisäksi ihan liian usein Amppareiden oma selain kaatuu tai ei suostu avaamaan sivua ja se on avattava Safariin. Tässä on yksi onnistunut uudistus, joskaan ei niin hyvästä syystä: avaa Safariin -nappia tulee paineltua paljon.

  • Eikös siellä jossain asetuksissa ollut myös valinta missä voi valita käytettäväksi laitteen omaa selainta?

   • Se tekee tismalleen saman asian kuin tuo ”Avaa Safariin”-nappi, eli hyppää Safariin, eikä esimerkiksi käytä Safaria Amppareiden sisällä, kuten voisi kuvitella.

 3. Ei liity appiin mut miks ihmees kännykäl ohjautuu johonkin lite versioon ja sielläkin väärin eli etusivulle vaikka suosituimmat on bookmarkseissa.

  Täysin turha koko lite versio ja varsinkin tuo ohjaus. Kamala.

  • Täysin sama ongelma mulla. Ohjautuu eka light versioon väärälle sivulle ja sit ku ottaa desktopin käyttöön ni vieläkin väärä sivu. Joutuu siis klikkaamaan 3 kertaa et pääsee sille sivulle joka pikavalinnoissa. Turhauttavaa minustakin.

 4. mites toi swipe toimii? en ainakaan itte saanut toimimaan…

  • Minna

   helmikuu 11, 2016 at 1:58 pm

   Kun avaat jonkun uutisen, pääset swipella palaamaan takaisin Amppareiden uutislistaan. Olethan varmasti päivittänyt uusimman version käyttöösi App Storesta, se tuli vasta muutama päivä sitten ladattavaksi? Swipe-toiminto on nyt vasta lisätty mukaan.

   • en mä kyllä tiedä miten tämä swipe toimintoa pitäisi käyttää. monta kertaa saapi pyyhkästä joskus sulkee joskus ei. mistä kohtaa näyttöä pitää pyyhkästä, kovaa vai hiljaa…. kaikissa muissa soveluksissa tuo toiminto toimii paljon paremmin.

 5. Juuri äsken pudotettiin kaikki ”Halla-aho” -uutiset pohjamutiin parissa minuutissa. Tehkää nyt jotain näille feikkiäänille!

 6. Veikko Elämänkevät

  helmikuu 11, 2016 at 1:10 pm

  Håplaa. Taas tuli tuutista taattua ampparit-devaajien laatua. Kun aiemmin oli huonommin niin nyt tehtiin se heikommin. Hankkikaa nyt oikeasti jostain kunnon suunnitelijat tekemään tästä edes jotenkin kelvollinen apsi. Kekkosta lainatakseni: ”Saatanan tunarit!”

 7. Tuleeko samat muutokset myös Anroidin puolella?

 8. Vanha app oli erittäin paljon parempi ja selvempi. Tässä ei toimi kunnolla oikein mikään ja lisäksi paljon epäselvempi. Vanhaan vaan kunnon päivitys ja jatketaan sillä. Nyt olen siirtynyt jo toiseen vastaavaan appsiin.

 9. Vaikea ymmärtää, mitä tämän uuden sovelluksen kehittäjä on ajatellut. Tuskin paljon mitään. Ipadilla käyttö loppui kuin seinään tämän ”parannuksen” myötä.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*