Amppareiden Beta nyt julki – tervetuloa kokeilemaan uutta

Ampparit.comin julkinen Beta-sivusto on nyt avattu kaikkien käyttöön. Uudella sivustolla etsitään uudenlaisia ja vähän vaihtoehtoisiakin tapoja entistä parempaan uutisseurantaan. Beta on koko ajan julkinen, ja sitä kehitetään käyttäjäpalautteen perusteella.

ampparit-beta-uutisetBetan ensimmäisenä tavoitteena on tuoda Amppareiden mobiilikäytettävyys tähän päivään. Lähiaikoina nykyinen m.ampparit.com ohjataan Betaan. Kun sivustokehitys tänä syksynä etenee, ajatuksena on korvata Betalla myös nykyinen lite.ampparit.com, jonka päivitystä on kovasti toivottu.

Projekti tähtää pitkällä aikavälillä siihen, että myös Ampparit.comin työpöytäversio korvautuu uudella responsiivisella alustalla, mutta muutosta ei ole tarpeen kiirehtiä. Pyrimme kuitenkin tarjoamaan Betassa koko ajan uusia ominaisuuksia, joita ei muihin selainversioihin ole voitu tehdä.

Toivottavasti Beta tarjoaa vähitellen niin suuria hyötyjä, että sen käytöstä tulee jokaiselle luontevaa.

Mitä uutta?

Nyt julkistetussa Betassa on muutamia uusia asioita, jotka voivat tuntua ensi näkemällä hätkähdyttäviltäkin.

Merkittävimpänä uutena ominaisuutena olemme tuoneet mukaan avainsanoituksen eli sosiaalisesta mediasta tutut hashtagit. Jokainen juttu on varustettu kategoriansa mukaisilla hashtageilla, joita klikkaamalla pääsee kyseisen avainsanan koostelistaukseen. Esimerkiksi #jääkiekko-sivu sisältää saman sisällön kuin Amppareiden nykyinen Jääkiekko-kategoriasivu.

Hashtageilla pystytään jatkossa koostamaan sisältöjä entistä ketterämmin, kun sama juttu voi liittyä moneen aihepiiriin. Hashtageja myös lisätään jatkossa merkittävästi ja sen ansiosta trendaavia aihepiirejä voidaan nostaa paremmin esille.

ampparit-beta-hashtag

Missä tutut jutut?

Betassa etusivuna toimii Suositellut-sivu, joka vastaa sisällöiltään käytännössä Amppareiden nykyistä etusivua. Aiemmin Suosituimmat-sivuna tutuksi tullut listaus on Betassa nimeltään Luetuimmat, jotta vältytään sekaannuksilta. Lisäksi pääkategorioiden joukoksi on nostettu Lifestyle, joka nykyisellään listaa Amppareiden Muut-kategorian jutut mutta jota kehitetään nyt eteenpäin. Muilta osin pääkategoriat ovat ennallaan, vaikka Äänestetyimmät ja muutama muu listaus puuttuvat vielä nykyisestä Beta-versiosta.

Kategorioiden käyttöön tuodaan pian myös uudenlainen menutoiminnallisuus, jota tarjotaan vaihtoehtoiseksi malliksi. Haluamme sen avulla nähdä, miten erilaisia uutislistauksia käytetään, ja kuulla palautettanne siitä, miten tuttuihin sisältöihin pääsisi nopeimmin.

ampparit-beta-kategoriat

Seuraavat askeleet

Betan ensimmäisestä versiosta puuttuu vielä kosolti ominaisuuksia. Personointiin liittyvä Omat-sivu, Sää-sivu ja TV-opas sisältävät kuitenkin esittelyitä tulevasta ja mahdollisuuden jättää sähköpostiosoite tulevaa julkaisuilmoitusta varten.

Näistä sivuista Sää tullaan lanseeraamaan seuraavaksi.

Antakaa ihmeessä palautetta Betasta meille joko Betan palautelomakkeella, täällä kehitysblogissa, Amppareiden somekanavissa tai meilillä osoitteeseen ampparit@ampparit.com. Pyrimme tuomaan jatkuvasti uutta ja pitämään teidät ajan tasalla uusista kehitysaskelista.

11 Comments

 1. Tero Virolainen

  lokakuu 13, 2016 at 3:40 pm

  Äh.. Ihan helvetisti tyhjää tilaa. Nykyinen on sopivan kompakti. Uusi Ampparit ei jatkoon.

  • Älkää helvetissä disabloiko zoomausta!!! Mobiilisivut loju käyttämättöminä pitkälti zoomauksen puuttumisen takia. Sivustot eivät skaalaudu laitteden näytölle niinkuin Google toivoi ja ainoa toivo on, että zoomaus pelaa.

 2. Lauri / Ampparit

  lokakuu 13, 2016 at 4:09 pm

  Kiitos ekoista palautteista. Betaa on nyt vasta optimoitu mobiilikäyttöön niin, että niitä hashtageja mahtuu sieltä klikkaamaan – isolla ruudulla tiivistämisen varaa on vielä runsaasti. Zoomauksen pitäisi Betassa kyllä pelata, eikä sitä olla disabloimassakaan.

 3. Fontin luettavuus huomattavasti huonompi kuin vanhassa. Otsikoista vaikea silmäillä kiinnostavia uutisia.

 4. Kunhan äänestetyimmät ei vaan jää pois.

  • Lauri / Ampparit

   lokakuu 16, 2016 at 3:27 pm

   Ei huolta, Äänestetyimmillekin löytyy tuolta vielä paikkansa. Lisäämme ominaisuuksia ja näkymiä pala palalta mukaan, kun kehitystyö etenee.

 5. Voisitteko harkita uuteen versioon samanlaista värimaailmaa kuin vanhassa? Se on mielestäni paljon mukavampi. Lisäksi tässä uudessa mahtuu harmillisen vähän otsikoita kerralla näytölle. Myös julkaisuajat puuttuu.

  Ensivaikutelma uudesta ulkoasusta ei ollut kovin hyvä. Ehkä se on osittain tietysti tottumiskysymys.

  Kaikista ikävin uudistus tässä uudessa tuntuisi olevan haku. Aiemmin hain kotikuntani uutisia kirjoittamalla vain osan kunnan nimestä (silloin löytyy kaikki taivutusmuodot). Nyt tuollainen haku ei enää toimi

  • Lauri / Ampparit

   lokakuu 20, 2016 at 9:09 am

   Suurkiitos rakentavasta ja hyvin yksilöidystä palautteesta. Kerralla näkyvien otsikoiden määrää työstetään vielä paremmaksi eri laitteilla, samoin värimaailmassa on olemassa säätövaroja. Ensivaikutelman jälkeen tottuminen vie tietysti aina aikaa, ja siksi myös teemme tätä kehitystyötä julkisen Betan avulla.

   Haun parannukset ovat työn alla. Nyt avainsanat (eli hashtagit kuten #jalkapallo tai #media) toimivat haussa rajaavina tekijöinä, ja sitä pitää vielä käytettävyyden osalta parantaa, etenkin tapauksissa, joissa avainsanaa ei löydy Amppareista. Ja muutenkin haussa on vielä paljon tekemistä, vaikka se nopea jo onkin.

   Eli kiitos palautteesta, tästä oli suurta hyötyä meille jatkokehitykseen!

 6. Tuo beta-sivun tämänhetkinen väljyys on omalla kohdallani ainakin niin suuri ongelma että sivua tuskin tulee enää jatkossa käytettyä, jos sisältöä ei saada tiiviimmäksi.

  Esimerkkinä että duuniläppärilläni beta-sivulla mahtuu ruutuun 11 uutisotsikkoa, kun ”vanhalla” sivulla, 5min>, 10min> ja 15min> -väliotsikoiden kanssa, 26 uutisotsikkoa.

  • Lauri / Ampparit

   marraskuu 10, 2016 at 11:30 am

   Kiitos palautteesta! Väljyyden kanssa meillä on tosiaan tekemistä, moni on antanut siitä palautetta. Teemme palautteiden pohjalta korjaavia toimenpiteitä eri näyttökokoluokkiin. Toivottavasti löydämme piakkoin sellaisen asettelun, johon mahdollisimman moni olisi tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostisosoitettasi ei julkaista.

*